Mikä on OstaLohjalta, OstaVihdistä ja OstaKirkkonummelta

Lohja, Vihti ja Kirkkonummi ovat kaikkia pääkaupunkiseudun laitamilla olevia kuntia ja kaupunkeja, joista on lyhyt matka pääkaupunkiseudun isoihin kauppakeskuksiin, keskuksiin joissa jokaisessa on kymmeniä jopa yli sata kauppaa. Tähän tilanteeseen Kettu Markkinointi aloitti vuonna 2015 paikallisten liikkeiden ja palveluiden markkinointikampanjat paikallisesti – sillä monta pientä yhdessä on jo aika paljon, ja näkyvyyden suhteen siinä on se mahdollisuus.

Kettu Markkinointi ja ER-tuki tekevät päätyönsä juuri näillä kolmella alueella, alueiden pienten yritysten kanssa sekä alueella toimivien isompien toimijoiden kanssa – paikallisuuden eteen.

Kettu Markkinoinnin toteuttamissa OstaLohjalta, OstaVihdistä ja OstaKirkkonummelta kampanjoissa, Kettu Markkinointi tuottaa ja hallinnoi kanavia, jotka pitävät sisällään sekä kotisivut että sosiaalisen median kanavat ja sen lisäksi vielä Lohjan ja Vihdin tapauksessa paikallislehden printtikanavan. Kanavoiden kotisivuilla OstaLohjalta, OstaVihdistä ja OstaKirkkonummelta on myös esittelyitä yrityksistä sekä karttalinkit yrityksiin aluekohtaisesti.

Eri OstaXXX kanaviin julkaistaan kymmeniä mainoksia ja päivityksiä joka kuukausi. Jokaisessa kanavassa on lähes kuukausittain kilpailuja, kyselyitä ja erilaisia muita mielenkiintoisia, paikallisia asioita- joita toivottavasti tulevina vuosina on entistä enemmän.

  • viikottaiset päivitykset sosiaaliseen mediaan ja uutisoinnin
  • asiakkaan puolesta ja asiakkaan ohjeiden mukaan tehdyt perusmainoksen sosiaaliseen mediaan
  • joka kuukautisen mainospaikan Ykkös-Lohjassa, 84x80mm (Lohjan kampanja)
  • OstaLohjalta/OstaVihdistä/OstaKirkkonummelta kanavien aktiivisen päivittämisen
  • OstaLohjalta/OstaVihdistä/OstaKirkkonummelta sosiaalisen kanavan kilpailujen suunnittelun, vetämisen ja hallinnan yhteistyössä jäsenten kanssa
  • sekä muita palveluita joista kerrotaan lähemmin kun tulet jäseneksi

Nyt vuonna 2018 listalle on tullut myös OstaKarkkilasta, joka näin alkuvaiheessa toimii ainoastaan sosiaalisen median kanavana.

Osta paikallisesti

Tukemalla paikallisia, yksityisiä tai ketjuyrityksiä, autat omaa aluettasi pysymään vahvana ja elinvoimaisena. Tässä on muutama syy miksi näin kannattaa tehdä:

1. Laita raha kiertämään paikallisesti
Laita rahasi ostoksien kautta oman alueen yrityksiin, ystävien ja naapureiden firmoihin. Sijoittamalla omalle alueelle, teet siitä vahvemman ja elinvoimaisemman Lohjan pitämällä rahan liikenteessä paikallisesti.

Vahvistat omaa aluettasi jo pienelläkin muutoksella. Jokaisesta satasesta, jonka laitat paikallisiin yrityksiin, jää jopa 40 euroa kotikuntaasi. Pienikin muutos kulutustavoissasi Lohjan hyväksi on yhteisöllemme arvokas sijoitus, joka kohentaa taloutta, auttaa luomaan työpaikkoja ja mahdollistaa kunnan kehityksen.

2. What Goes Around Comes Around
Englanninkielinen hyvä sanonta hyvän kiertämistä. Antamalla saat takaisin. Raha säilyy paikallisesti 2-3 kertaisena liikenteessä auttaen kaikkia liiketoiminta-aloja, jos ostat tuotteesi paikallisista yrityksistä.

3. Alueen elinvoima
Paikalliset yritykset ja yrittäjät pitävät alueen elinvoimaisena.

Olet ylpeä siitä, mikä tekee omasta alueestasi ainutlaatuisen. Asukkaiden lisäksi paikalliset yritykset tekevät paikkakunnastasi uniikin. Varsinkin erikoiskaupat auttavat tekemään omasta paikastasi omaleimaisen kunnan, jossa on ilo asua, harrastaa ja nauttia.

4. Yhteisöllistä hyvinvointia
Paikalliset yritykset palkkaavat paikallisia ihmisiä töihin kasvaessaan, maksavat paikalliset veronsa kunnalle ja koko toiminnallaan luovat uusia mahdollisuuksia paikkakunnalle.

Paikallisten liikkeiden ja palveluiden tukeminen auttaa nuoria sekä työttömiä lohjalaisia työllistymään. Lisätulojen avulla paikalliset yrittäjät voivat tarjota uusia työpaikkoja. Ehkäpä tunnetkin jonkun, joka etsii töitä.

6. Paikalliset yrittäjät välittävät
Kun yrittäjä avaa liikkeensä, on hänellä ajatus tehdä siitä ammatti ja kenties kasvattaa sitä uusilla työntekijöillä ja uusilla palveluilla- se kaikki auttaa alueen kehittymisessä.

Paikalliset yrittäjät ovat omalla toiminnallaan sijoittaneet paikkakunnan tulevaisuuteen. Kannusta niitä, jotka sen ovat uskaltaneet tehdä, ostamalla vaikkapa seuraavat synttärilahjat Lohjalta tai valitsemalla paikallisen ravintolan vuosijuhlan kunniaksi. Kun sijoitat paikalliseen yritykseen, yritys sijoittaa toiseen paikalliseen ja näin raha lähtee kiertämään