Verkossa tapahtuvaan rahaliikenteeseen on aiemmin suhtauduttu tietyllä varauksella siihen liittyvien turvallisuusriskien takia. Nykyajan maksupalvelut ja tietoturva ovat kuitenkin kehittyneet sen verran pitkälle, että suurin osa rahaliikenteeseen liittyvistä turvallisuusriskeista ja uhista on onnistuttu minimoimaan, tai monissa tapauksissa jopa poistamaan kokonaan. Yksi syy tähän muutokseen on asiallisen maksupalveluihin ja verkossa tapahtuvaan rahaliikenteeseen liittyvän etiketin luominen, mutta myös tietoisuuden lisääntyminen tietoturvariskeista ja uhkatekijöistä on lisännyt tavallisen kansan varmuutta siitä, miten ja milloin verkkomaksu ja rahaliikenne on turvallista.
Palveluiden ja kaupanteon yleistyttyä verkossa räjähdysmäisesti viimeisen vuosikymmenen aikana myös erilaiset nettimaksupalvelut ovat nostaneet profiiliaan. Niin yritykset kuin yksityiset henkilötkin hyötyvät nettimaksupalvelujen tarjoamista eduista. Maksupalveluita on useita erilaisia, ja ne mahdollistavat niin maksamisen verkkokaupassa kuin yritysten laskutuksenkin sekä kotimaassa että ulkomaisille asiakkaille.
1. Kotimaiset yritysmaksupalvelut myös kansainvälisessä suosiossa
Suomi on monella tapaa toiminut edelläkävijänä erilaisten verkossa tapahtuvien palveluiden suhteen. Tästä voisi mainita esimerkkinä muun muassa suomalaisten pankkien verkkopalvelut ja niihin liittyvät turvatoimet. Verkkopankkien lisäksi suomalaiset yritykset ovat kunnostautuneet maksupalvelujen (www.paytrail.com/tietopankki/verkkokaupan-maksuliikenne) osalta.
Kotimaiset yritykset, kuten Paytrail ja Zervant tarjoavat maksu- ja laskutuspalveluja yrityksille verkossa. Näistä palveluista hyötyvät niin pienet kuin suuremmatkin yritykset, sillä esimerkiksi Zervantin palveluihin kuuluu useita eri palvelusopimuksia yrityksen koosta ja laskutustarpeista riippuen.
Paytrail ja Zervant eivät tarjoa palveluitaan pelkästään kotimaisille yrityksille, vaan palvelut ovat saatavilla myös kansainvälisellä tasolla. Tämä puolestaan kertoo suomalaisten maksupalvelujen korkeasta laadusta ja luotettavuudesta kasvavilla talousmarkkinoilla.
2. Nettilompakot yritysten ja yksityishenkilöiden käyttöön
Erinomainen vaihtoehto verkkopankkimaksuille tai vaikkapa luottokorteille ovat niin kutsutut nettilompakot. Vastaavia maksupalveluja tarjoavat yritykset, kuten Skrill ja Neteller mahdollistavat rahansiirron verkossa minuuteissa. Nämä ovat oivallinen maksutapa esimerkiksi ulkomaan matkoilla, jolloin maksupalvelun tarjoajalta voi halutessaan tilata ladattavan maksukortin. Ladattavat maksukortit ovat turvallinen vaihtoehto paljon matkustavalle, sillä mikäli kortti katoaa tai se varastetaan ovat riskit pienemmät kuin suoraan pankkitiliin liitetyillä luottokorteilla.
Nettilompakot mahdollistavat käyttäjälleen myös erilaisten palvelujen nopean, varman ja turvallisen käytön netissä.
3. Kevytyrittäjyys on vaihtoehto pienyrittäjälle
Työ on murroksessa ja yhä useammat tekevät etätöitä kotoa käsin. Kevytyrittäjyys (www.ukko.fi/kevytyrittajyys/) on mainio ratkaisu niille, jotka haluavat kokeilla yrittäjyyttä riskittä, tai joiden yritystoiminta on pienimuotoista tai sivutoimista. Kevytyrittäjänä voit aloittaa yrittämisen yksityishenkilönä ilman toiminimen rekisteröimistä, tai yritys voi pyöriä toiminimellä, jolloin varsinaista yritystä ei tarvitse rekisteröidä. Kevytyrittäjäpalveluun voi kuulua toiminimen rekisteröinti, kuten esimerkiksi Osuuspankin tapauksessa, mikäli toiminimeä ei vielä ole olemassa, kun taas esimerkiksi Ukko.fi-palvelussa yksityishenkilö voi toimia yrittäjän tavoin.
Kevytyrittäjyys on suhteellisen riskitön tapa kokeilla yrittäjyyttä uutena yrittäjänä. Kevytyrittäjäpalvelujen avulla yrittäjä voi suorittaa tavanomaisimpia maksuliikenteeseen liittyviä toimintoja turvallisesti luotettavan maksupalvelun kautta. Jotkut pankit, kuten esimerkiksi Osuuspankki, tarjoavat kevytyrittäjyysratkaisuja, joiden palveluihin sisältyvät muun muassa yrityksen laskutus ja kirjanpito. On kuitenkin olemassa myös yrityksiä, kuten Ukko.fi, Finjob ja Omapaja, jotka tarjoavat asiakkailleen vastaavia kevytyrittäjäpalveluita.
Kevytyrittäjänä toiminen vapauttaa yrittäjän tai yksityishenkilönä asiakkaita laskuttavan joistakin yrittämiseen liittyvistä tehtävistä. Laskutuksen ja kirjanpidon lisäksi yleisimpiin palveluihin kuuluu muun muassa yrittämiseen liittyvien vakuutusten järjestäminen. Kevytyrittäjäpalveluiden järjestäessä nämä asiat yrittäjä tai yksityishenkilö puolestaan keskittyä olennaiseen, eli työhön, asiakkaisiinsa, ja tuloksiin.