Autovuokrauksen edut työmatkallasi

Pölyisten teollisuushallien ja tunkkaisten toimistojen piristys on usein työmatka toiseen kaupunkiin tai ulkomaille. Työmatkalla hyvä vaihtoehto liikkumiseen on vuokrata auto matkan ajaksi. Vuokra-autolla pääset liikkumaan vapaammin ja omien aikataulujesi mukaan, eikä sinun tarvitse välittää julkisen liikenteen asettamista rajoituksista.
Ulkomaille suunnattaessa vuokra-auto on erinomainen vaihtoehto julkisille kulkuneuvoille sen tuoman vapauden ja liikkuvuuden suhteen. Kukapa ei nauttisi maisemien ihailusta tai lounaspysähdyksistä pittoreskeissä pikkukylissä matkan aikana. Ja vaikka matka sattuisikin oman maan rajojen sisäpuolelle, voi autonvuokraus myös tulla kyseeseen, jos käytettävissä ei ole työsuhdeautoa ja kotioloissa odotteleva siippa tarvitsee perheen auton omaan käyttöönsä matkan aikana.

Mitä ottaa huomioon autonvuokrauksessa?

Autonvuokraus on yleensä helppoa ja mutkatonta, kunhan muutamat perusasiat ovat kunnossa. Ensimmäisenä kannattaa panostaa hieman aikaa kiireellisestä aikataulusta autovuokraamojen kartoittamiseen ja tehdä valinta huolellista harkintaa käyttäen. Vaikka käytössäsi olisikin mukava budjetti, ainakin muutamia vaihtoehtoja läpikäymällä voi säästää hyvän summan autonvuokrauksessa. Parhaassa tapauksessa ne rahat voi käyttää matkan aikana johonkin hyödylliseen omaa yritystoimintaa helpottavaan hankintaan.
Useat autovuokraamot pyytävät takuuvuokran maksettavaksi kahdella, jotkut jopa kolmella luottokortilla, kuten mtv.fi:n artikkelissa kerrotaan. Onkin hyvä huolehtia siitä, että käytettävissäsi on oikea määrä luottokortteja, joilla on vuokratakuuta vastaava saldo. Tämä helpottaa huomattavasti vuokra-auton valintaa, sillä käytettävissäsi on heti laajempi kirjo eri vaihtoehtoja.
Etenkin suurempien ketjujen autovuokraamoilla on yleensä kattava valikoima vuokra-autoja kalustossaan, mutta ketjujen toimipisteiden valikoimat, ja hinnat, voivat vaihdella toimipisteen sijainnin mukaan. Kun huomioit tämän etukäteen ja vertailet saman kohteen vuokraamojen palveluntarjontaa, saat helpommin juuri sinulle sopivan ajoneuvon käyttöösi. Aika on tietysti rahaa, joten jos matka-aika esimerkiksi lentokentältä johonkin tiettyyn toimipisteeseen rajoittaa aikatauluasi liiallisesti, on syytä harkita valintaa uudemman kerran.
Lyhyemmille matkoille on yleensä tarjolla vuokrapaketti, johon sisältyy tietty kilometrirajoitus, kun taas pidemmät vuokra-ajat tuovat etunaan rajoittamattoman kilometrimäärän. Tämä voi näkyä vuokra-esimerkiksi halpavuokraauto.fi/:n auton hinnassa merkittävästi, ja etenkin tiukemman budjetin ollessa kyseessä tämä seikka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon ja miettiä miten paljon voit joustaa matkasuunnitelmissasi.
Autovuokraamojen palvelupaketteihin on valittavana useita erilaisia lisäpalveluja, kuten GPS navigaattori, MP3-soitin, ja tavarateline tai kuljetuslaatikko. Lisäpalveluihin kuuluvat myös monet erilaiset vakuutukset, jotka tuovat lisäturvaa matkallesi varkauden tai vahingon varalle. Matkakohteestasi riippuen nämä lisävakuutukset kannattaa ottaa harkintaan, sillä mikään ei harmita jälkikäteen niin paljon kuin vahingoista aiheutuneet pilviin nousevat lisäkulut.

Kuvaa vuokra-auto ennen noutoa ja palautusta

Hyvä vinkki omaa lisäturvaa tuomaan on kuvata vuokra-auto kännykkäkameralla ennen vuokra-auton noutamista ja palauttamista. Näin sinulla on selkeät todisteet siitä, että auto on samassa kunnossa noutaessasi sen vuokraamosta ja palautuksen yhteydessä. Tämä käytäntö estää hankalata tilanteet, jos esimerkiksi palautuspisteessä ei ole asiakaspalvelua ja vuokra-auto voi joutua alttiiksi ilkivallalle. Silloin sinulla on tallennettuna todisteet siitä, että vuokraamasi auto on ollut palautuksen yhteydessä samassa kunnossa kun noudettaessa. Kuva-ja videotiedostoihin tallentuvat päivämäärät ja usein myös kellonajat kuvamateriaalin tallennushetkestä, mikä auttaa pahimmassa tapauksessa jos päädyt tilanteeseen, jossa joudut todistamaan oman syyntakeettomuutesi ilkivallasta.

Tankki täyteen

Hyvä käytäntö autonvuokrauksessa on palauttaa vuokra-auto aina tankki täynnä bensaa. Vaikka vuokraehdoissa ei mitään asiasta erikseen mainittaisikaan, tätä käytäntöä kannattaa silti noudattaa. Pidä tankkauskuitti tallessa, mikäli joudut myöhemmin todistamaan että vuokra-auto on palautettu tankki täynnä. Tämä estää väärinkäytökset ja tappiot esimerkiksi tapauksessa, jossa olet palauttanut auton sovitusti ja täyteen tankattuna, mutta joku ilkivallantekijä on tyhjentänyt tankin tai varastanut bensan.

Rajoitukset maiden rajojen ylittämisessä

Mikäli matkasi kattaa useamman maan, ota selvää etukäteen saako vuokra-auton viedä autoa vuokraavan vuokraamon maan rajojen ulkopuolelle, kuten tässä yle.fi:n artikkelissa kerrotaan. Joissakin maissa on rajoituksia sen suhteen, mihin maihin vuokra-autoja saa viedä. Esimerkiksi, jos vuokraat kalliin vuokra-auton autovuokraamosta Saksassa, sen vienti yli rajan Italiaan on kiellettyä.
Tämä huomioon ottaen kannattaakin miettiä myös mistä vuokra-auton vuokraa. Jos kohdemaissasi on vastaavia rajoituksia, pieni suunnitelmien säätäminen voi helpottaa matkaasi huomattavasti, eikä pettymyksiä pääse syntymään. Voi myös olla järkevää pohtia sitä, onko valitsemasi vuokra-auton hintataso välttämätön matkasi tarkoitusta varten, vai voisi viimeisimmästä avokattoisesta luksus urheiluauton mallista vähän joustaa ja valita sen sijaan jokin käytännöllisempi vaihtoehto, joka mahdollistaa liikkuvuuden kaikissa matkasi kohdemaissa.