Näin valitset itsellesi joulukuusen

Oi kuusipuu, oi kuusipuu! Joulu on vain kerran vuodessa, ja täydellisen puun poimiminen olohuoneen piristämiseksi on hauskaa ja palkitseva rituaali. Kuusi todella tekee joulun. Miten sitten tiedät, millainen on hyvä kuusi?

Tuoreimman ja terveellisimmän puun saamiseksi sinun kannattaa mennä itse metsällä, tai suosia myyjää, joka tuo kuusia ja puita paikallisilta maatiloilta. Tilojen myymiä kasveja kasvatetaan niin, että erityisesti niiden neulat säilyisivät. Useimmat joulukuuset leikataan noin 3-4 viikkoa ennen kuin ne tuodaan kauppaan. Sinun tulisi aina koskettaa puita löytääksesi itsellesi sen oikean puun.

Puun oksat voivat paljastaa puun kunnosta paljonkin

Aivan ensimmäiseksi testaa puun oksat. Tartu mihin tahansa puun oksaan peukalon ja etusormen avulla ja vedä varovaisesti itseäsi kohti. Jos käteesi jää kourallinen neulasia, puu on jo menossa vanhaksi. Jos valitset puun, jonka neulaset irtoilevat jo ostohetkellä, on hyvin todennäköistä, että puussa ei ole enää neulasia jäljellä jouluaattona. Lattialle karisevat neulaset myös roskaavat lattiaa ikävästi ja saavat näin aikaan lisätöitä. Murskaa tämän jälkeen muutamia kädessäsi ja haista niitä. Jos puun tuoksu ei ole vahva, älä osta sitä.

Pomputa tämän jälkeen puuta pitämällä sitä muutama sentti maanpinnan yläpuolella, ja pudota se. Jos neulasia putoaa, on kuusi menossa vanhaksi. Neulaset, jotka putoavat kuusipuun sisätiloista, ovat normaaleja. Varmista, että puun runko sopii jalustallesi. Jos irrotat rungon kuoren tai jos sahailet sitä muotoon, puu kuolee ja kuivuu nopeasti. Kun olet valinnut kuusesi, sinun olisi pidettävä se mahdollisimman vihreänä ja tuoksuvana mahdollisimman pitkään. Pidä huolta, että se saa riittävästi valoa ja että kuusen pidikkeessä on riittävästi vettä.

Tilan mittaamista ei koskaan tulisi unohtaa

Mittaa tila ennen kuin ostat kuusen ja varmista, että kuusi mahtuu huoneeseesi – ethän halua, että kuusen latva osuu kattoon tai että se taipuu ikävästi. Ennen kuin lähdet hakemaan kuusta, varmista, että tiedät, minkä kokoinen puu mahtuu taloon. Mittaa katon korkeus, mutta muista vähentää jalustasi ja käyttämäsi puun korkeus, jotta saisit sopivan puun korkeuden. Tyhjennä myös tila, johon puun laitat, jotta näkisit kuinka syvä se on.

Eri kuusilla voi olla varsin erilaisia ympärysmittoja, joten sinun olisi oltava varma, etteivät esimerkiksi kuuden oksat osu seinään. Pidä myös silmällä telineen kokoa. Sinun olisi oltava varma, että puusi runko mahtuu siihen ja että se on tarpeeksi suuri pitämään puusi pystyssä.

Hanki aina mahdollisimman hiljattain leikattu joulukuusi. Muista kääriä joulukuusi kunnolla suojataksesi sen oksia. Ennen kuin sidot puun, anna erän hoitajan laittaa se ravistimen läpi. Tämä ravistaa kaikki kuolleet sisäneulat. On täysin luonnollista, että kuusilla on kuolleita neulasia.

Kun kuusipuu on pystyssä ja jouluvalot asetettu kuuseen, voitte nauttia ihanasta ja rentouttavasti joulutunnelmasta perheenne kesken. Jos kaipaat ajanvietettä illoiksi, on osakesijoittaminen varsin palkitseva ja mielenkiintoista ajanvietettä. Tarvitset vain mielenkiintoa sijoittamista kohtaan ja viihtyisän miljöön, jossa voit keskittyä eri osakkeisiin tutustumiseen. Muistathan, että sinun ei koskaan tulisi sijoittaa enempää kuin sinulla on varaa hävitä. Antoisia joulukuusenhakuretkiä!