Onko CBD:stä avuksi stressinhallintaan?

Nykyaika ja vauhdikas, digitaalinen maailma syöttää meille entistä enemmän impulsseja, joita meidän aivomme sitten pitäisi pystyä prosessoimaan. Suurin osa kaikesta siitä tuleekin automaattisestikäsiteltyä, mutta mitä jos emme saa nollattua itseämme? Jäämme jatkuvaan aktiivisuustilaan, jonka myötä myös stressitila nousee. Mikä auttaa, ettei meistä tule liian viritettyjä?

Yksi mahdollinen apuväline löytyy luonnosta, eli CBD-öljy. Sitä ei kenties ole vielä tarpeeksi tutkittu, mutta jo nyt se on osoittanut erilaisissa testeissä, että siitä on apua stressinhallintaan sekä masennukseen, lue lisää täältä.

Luonto osaa auttaa

Monesti muutenkin luonto ja luonnon omat tuotokset ovat omiaan lieventämään stressiä. Meidän nykyihmisten kokema stressi on usein nykyaikaisen yhteiskunnan tuottamaa ja siirtymällä metsäpoluille tai muuten luonnon helmaan kävelemään, poistetaan kokonaisyhtälöstä se stressiä aiheuttava digitaalinen nyky-yhteiskunta, ja mielemme sekä aivomme saavat levätä. Itseasiassa pelkästään jo luontoa seuraaminen rauhoittaa silmiämme ja samalla suo aivoille hengähdystauon.

Luonto on siinäkin mielessä hyvä lääke, että se ei pääsääntöisesti maksa mitään, kunhan vain pääset sen tuntumaan. Jo puolen tunnin kävely puistossa tai pysähtyminen puistonpenkille maailmaan katselemaan saattaa toimia hyvänä aloituksena rauhoittumiselle. Muista samalla, että tupakoitsijoiden ajatus tupakasta stressinlievittäjänä ei pidä paikkaansa, vaan päinvastoin tupakka kaikkine aineineen aiheuttaa keholle stressitilan.

Pieni stressi on hyväksi

Pieni stressi on tutkimusten mukaan hyväksi ihmiselle. Ihminen on aina pyrkinyt eteenpäin, ja täysin sellainen tilanne, missä ei ole enää kehitettävää ei ole hyväksi meille. Mitä hyvää stressistä voi syntyä:

  • Se saa sinut toimimaan tehokkaasti
  • Tunnet imua työhön ja luovuutta
  • Työpäivän päätteeksi olo on väsynyt, mutta onnellinen
  • Itsetunto kohoaa

Ongelma tulee siitä, ettei keholle anneta aikaa palautua stressitilasta. Meidän pitää opetella välillä vain olemaan ja se on nykymaailmassa vaikeata. Aloita vaikka siitä, että ota itsellesi joka päivä hetki aikaa ilman tietokonetta, ilman älypuhelinta ja ilman televisiota. Voit vaikka lukea kirjaa tai käydä kävelyllä – tai vaikkapa pelata vanhaa lautapeliä, kunhan teet jotain, mikä ei vaadi digitaalisia laitteita käyttöösi.

Lääketieteen termeillä stressillä tarkoitetaan tilannetta, jossa ihmiseen kohdistuu niin paljon vaatimuksia, että sopeutumiseen käytettävissä olevat voimavarat ylittyvät. Stressin takana eivät kuitenkaan aina ole negatiiviset asiat, vaan myös myönteiset elämänmuutokset aiheuttavat usein jonkinasteisen stressireaktion.

https://www.is.fi/terveys/art-2000000870614.html

CBD tuotteena sai ehkä vähän liiankin lentävän lähdön vain siitä syystä, että se on sukulaistuote toiselle ”hieman” erilaiselle luonnonaineelle. Tosi asia kuitenkin on, että tästä hampputuotteesta ei saa minkäänlaisia huumetyyppisiä vaikutuksia, sillä CBD-öljyn tuloksellisuus ja toiminta perustuu aivan eri yhdistelmiin.

Paranna omaa rytmiäsi

Jos ajattelet omaa viikkorytmiäsi, onko sinulla siinä kunnossa pari oleellista asiaa. Asioita, jotka vaikuttavat sekä omaan kokonaisterveyteesi, mutta myös siihen, miten otat stressin vastaan.

  • nukutko tarpeeksi? Jos et nuku tarpeeksi, on vireystasosi jo lähdöstä alkaen matalalla ja päivän edetessä sen huomaavat muutkin
  • syötkö hyvin? Hyvin syöminen ei tarkoita, syötkö paljon, vaan sitä, että saat ravinnostasi tarpeelliset rakennuspalikat oman elämäsi elämiseen. Ruoanmäärä riippuu sitten paljon siitä, mitä teet päivittäin ja kuinka paljon sinä niitä paljon mainittuja kaloreita kulutat
  • liikutko tarpeeksi? Mikä on oikea määrä liikuntaa, tai kuinka paljon sinun pitäisi liikkua. Tärkeätä on ymmärtää, että kehomme on tehty liikkumaan ja mikäli työmme ei sisällä liikkumista, on meidän löydettävä aikaa liikunnalle, tai kehomme alkaa vähitellen rapistua, huomaamattamme.

Oman elämän rytmin parantaminen ei vaati taikakeinoja tai rahaa, mutta se vaatii omistautumista omalle itselleen, keholleen ja tulevaisuudelleen. Oletko sinä omistautunut itsellesi?